Σχολικό Έτος 2015-2016

"Όνειρο καλοκαιρινής Νυκτός"

thr1

«Ο Διευθυντής, οι Υποδιευθυντές και ο Σύλλογος Καθηγητών του 7ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου συγχαίρουν τη Θεατρική Ομάδα των μαθητών του σχολείου για την εξαιρετική παράσταση που παρουσίασαν φέτος με την ευκαιρία της λήξης της σχολικής χρονιάς».

Το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νυκτός» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ που παρουσίασαν οι μαθητές του 7ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου ήταν μια εμπνευσμένη και ολοκληρωμένη δουλειά. Η φιλόλογος του σχολείου μας, κ. Γιαμαλάκη Ελένη, συνεχίζοντας τη σκηνική της διδασκαλία για τέταρτη χρονιά, βοήθησε τα παιδιά να ασκηθούν δημιουργικά στον από σκηνής θεατρικό λόγο.

Αντιλαμβάνονται όλοι την παιδαγωγική πρωτίστως σημασία της συμμετοχής και της επικοινωνίας των μαθητών με τα σπουδαία έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Για τον λόγο αυτό το 7ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου θα εξακολουθήσει να στηρίζει τις προσπάθειες των μαθητών και των συναδέλφων. Ως εκ τούτου συγχαίρουμε για άλλη μια φορά τους μαθητές που έλαβαν μέρος, τη φιλόλογο και συνάδελφο, κ. Ελένη Γιαμαλάκη, αλλά και όλους εκείνους που στήριξαν και βοήθησαν στην προσπάθεια αυτή.

Θέλουμε τέλος να ευχαριστήσουμε τους γονείς των μαθητών μας, τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων του 7ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, αλλά και το κοινό του Ηρακλείου που με την παρουσία του και την ηθική του συμπαράσταση έκανε πράξη αυτό που πραγματικά σημαίνει θέατρο και θεατρικός λόγος: επικοινωνία και δημιουργική σχέση με την έκφραση.

 thr2


 "Ο Shakespeare συναντά τον Κορνάρο"  - Συμμετοχή στην παγκόσμια ημέρα ποίησης 23.3.2016, Αίθουσα Ανδρόγεω

 
 

Σχολικό Έτος: 2013-2014

Θεατρική Παράσταση "Παραμύθι χωρίς Όνομα ή Ένα Παραμύθι Χωρίς Τέλος" του Ιάκωβου Καμπανέλλη - Πρώτη Πράξη

Η θεατρική ομάδα του 7ου γενικού λυκείου παρουσιάζει το Παραμύθι χωρίς Όνομα του Ιάκωβου Καμπανέλλη βασισμένο με τη σειρά του στο ομώνυμο Παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα.

Ένα παραμύθι τόσο πικρό κι αληθινό αλλά και τόσο αισιόδοξο και μαχητικό, που ταιριάζει διαχρονικά σ' αυτόν τον έρημο τόπο. Με χιούμορ και συγκίνηση το έργο μας οδηγεί από την παθητική αποδοχή στην ενεργή συνειδητοποίηση, από την αδράνεια στη δράση, από την καθολική αποχαύνωση στην αφύπνιση και την εγρήγορση.

 

Διανομή:

 

Βασιλιάς: Ευγενία Κουνδουράκη

Βασίλισσα: Ελένη Λυρώνη

Πρίγκιπας: Κάλλια Θεοδωράκη

Πολύκαρπος: Μελίσα Ντελάνη

Μαρία: Ηρώ Βερβεράκη

Σιδεράς: Δημήτρης Καλογεράκης

Φτωχομάνα: Αμαλία Καψάλη

Δικαστής: Κώστας Ροζάκης

Σπύρος: Δανάη Καψάλη

Ταβερνιάρης: Αννα Βαρότση

Σταμάτης: Χρυσάνθη Δαφέρμου

Φίλιππος: Αριάδνη Πασσαδάκη

Θεόδωρος: Τόμας Τόμανεκ

Κουτσός: Μιχάλης Ξενάκης

Μονοχέρης: Ελευθερία Καστρινάκη

Δάσκαλος: Κώστας Ροζάκης

Πρωτομάστορας: Ελένη Λυρώνη

Κουμπάρος: Βασιλεία Στεφάνοβα

 

Διασκευή-Διδασκαλία: Ελένη Γιαμαλάκη, Φιλόλογος

 

Αφήγηση-Διασκευή κειμένων: Μανόλης Ουσταμανωλάκης

 

Κατασκευή σκηνικών αντικειμένων: Μαρία Γραικού

   

 

Σχολικό Έτος 2012 - 2013

Θεατρική παράσταση "Σπουδή στην Αντιγόνη του Σοφοκλή", Γιαμαλάκη Ελένη-ΠΕ02